Kvalitet och kostnadseffektivitet med köstansar

Tillverkning av komponenter

Vår starka verktygsexpertis ger en stabil grund för effektiv komponenttillverkning. Vi använder nya och moderna maskiner: vi tillverkar komponenter med egentillverkade köstansar på automatpresslinjer.


Eventuella förändringar, förbättringar och verktygsproblem kan alla lätt hanteras internt.

Kontinuerligt optimerad verksamhet

LEAN

CNC-Tekniikka erbjuder sina kunder bästa möjliga service och därför har vi satsat på en LEAN- organisation, med andra ord på att rensa ut all icke-produktiv verksamhet. Vårt företag förbättrar och
utvecklar kontinunerligt sin verksamhet och sina olika områden för att garantera effektivitet och kvalitet.
 
CNC-Tekniikka är engagerat i att leda företaget med hjälp av LEAN-metoder och förbättrar därmed kontinuerligt sin verksamhet.

Vi tillverkar verktyg och komponenter med flera årtiondens erfarenhet

Kvalitetssäkring

För att säkerställa en komponents tillverkningsbarhet och kvalitetsavkastning samt som stöd för designen använder vi en Production Part Approval Process, som ger våra kunder värdefull information  i Desing Failure Mode and Effect Analysis (DFMEA) format. 
 
Vid design av ett tillverkningsverktyg granskar vi de kritiska kvalitetsfaktorerna och möjliga risker med kunden genom Process Failure Mode and Effect Analysis (PFMEA) . 
 
Komponentens kvalitetsledningsplan (Control Plan) tas fram tillsammans med kunden  med slutprodukten i åtanke.

Vi säkerställer produktens hållbarhet med högklassiga råvaror

Kvalitet

Vi garanterar våra kunder en utmärkt kvalitet på våra produkter. Kvaliteten på vårt företags produkter och arbete garanteras av det certifierade kvalitetssystemet SFS-EN ISO 9001.

ISO 9001 är ett certifikat som visar att företaget satsar på kontinuerlig uppföljning och utveckling av kvalitet. För att tillgodose kundernas behov på bästa sätt utvecklar CNC-Tekniikka sin verksamhet och förbättrar kontinuerligt sin kvalitet.

CNC-Tekniikka producerar högklassiga komponenter som uppfyller kundernas kvalitetskrav samt garanterar att komponenterna har en jämn kvalitet. För kunden underlättar detta automatiseringen av hopmonteringen av komponenter.

DFMEA (Design Failure Mode and Effects Analysis)

Vi gör en riskanalys av komponentens tillverkningsbarhet. Vi kartlägger om kunden ska ändra komponenten i vissa avseenden och hur vi tar hänsyn till riskpunkterna i verktyget.

PFMEA (Process Failure Mode and Effects Analysis)

Vi gör en riskanalys av tillverkningsprocessen av komponenten. Vi tar hänsyn till alla riskfaktorer som kan förekomma i komponentens tillverkningsprocess och bygger åtgärder eller kontroller för att minska risken för fel och övervakar eller eliminerar dem helt.

Control Plan (komponentens kvalitetsledningsplan)

Utifrån riskerna upprättar vi för varje tillverkad produkt en kvalitetsledningsplan, som förklarar vilka saker som kontrolleras i tillverkningen samt hur ofta och på vilket sätt de kontrolleras.

Statistical Process Control (kvalitetssäkring under komponent­tillverkning och dess uppföljning)

Vi använder en skannande koordinatmätmaskin (CMM) och en videomätmaskin (VMM), som registrerar mätningarna under hela komponentens tillverkningscykel direkt för produktspecifika SPC- rapporter. För att utveckla enhetlig kvalitet går vi med jämna mellanrum igenom SPC-rapporterna med våra kunders kvalitetsavdelningar och avtalar om eventuella utvecklingsåtgärder

Vi säkrar högklassiga råvaror för produkten

Råvaror från pålitliga leverantörer

Vi har långa och tillförlitliga relationer med branschens råvaruleverantörer. En god dialog med råvaruleverantörerna möjliggör ett starkt ömsesidigt samarbete som ger våra kunder kostnadseffektiva
råvarulösningar från marknadstoppen för sina produkter.


”CNC-Tekniikka är ett mycket innovativt företag och vi har sedan länge samarbetat med dem för leverans av högklassig syrefri koppar. Vi tillverkar råvarorna åt CNC-Tekniikka enligt order och återvinner 95 % av kopparn från vår egen process tillbaka till vår egen produktion. Den färdiga råvaran levereras till CNC-Tekniikka i form av högklassigt kopparband.”

– Lari, Luvata Pori Oy

Kostnadseffektivt flöde för ytbehandling

Kostnads­effektiva lösningar för beläggning

Med ytbehandling kan vi förbättra komponenternas utseende och tekniska egenskaper. Typiska
beläggningar är exempelvis galvanisering, anodisering, metallisering och kemiska behandlingar. Olika beläggningar kan användas för att förbättra exempelvis produktens elektriska ledningsförmåga, slitstyrka eller korrosionsskydd. Vår partner utför ytbehandlingen av produkterna exakt efter vår kunds behov och önskemål.


”Vi är CNC-Tekniikkas partner och ger kunderna mervärde genom olika beläggningar. Under tio års samarbete har vi etablerat ett okomplicerat och öppet samarbetssätt med CNC-Tekniikka. Genom att slå ihop våra starka tekniska färdigheter kan vi hitta så kostnadseffektiva lösningar som möjligt för slutkunden.”

– Juha Vähäsöyrinki, Mecapinta Oy

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kostnadsbesparingar och hela produktionskedjan under ett tak

Kontakta våra experter idag!