Laatua ja kustannustehokkuutta jonoleikkaimilla

Komponenttien valmistus

Vahva työkaluosaamisemme luo vankan pohjan tehokkaaseen komponenttivalmistukseen. Käytössämme on uusi ja moderni konekanta: valmistamme komponentteja automaattipuristinlinjoilla, itse valmistamillamme jonoleikkaimilla. Mahdolliset muutokset, parannukset ja työkaluongelmat hoituvat kaikki helposti oman talon sisällä.

Toimintamme jatkuva optimointi

LEAN

CNC-Tekniikka tarjoaa asiakkailleen parhaan mahdollisen hyödyn, minkä vuoksi se on panostanut LEAN-organisaatioon, eli kaiken tuottamattoman toiminnan karsimiseen. Yrityksemme jatkuvasti parantaa ja kehittää toimintaansa ja sen eri osa-alueita tehokkuuden ja laadun takaamiseksi.

 

CNC-Tekniikka on sitoutunut yrityksen LEAN-johtamiseen ja parantaa siten toimintaansa jatkuvasti.

Valmistamme työkalut ja komponentit vuosikymmenien kokemuksella

Laadun­varmistus

 

 

Käytössämme on Production Part Approval Process, jonka myötä asiakkaamme saavat arvokasta tietoa 

Desing Failure Mode and Effect Analysis (DFMEA) muodossa komponentin valmistettavuuden 

ja laaduntuoton varmistamiseksi jo suunnittelun tueksi. 

 

Valmistavaa työkalua suunnitellessa käydään asiakkaan kanssa läpi kriittiset laadulliset tekijät ja mahdolliset riskit Process Failure Mode and Effect Analysis (PFMEA)

 

Komponentin laadunhallinta suunnitelma (Control Plan) on tuotetaan yhdessä asiakkaan 

kanssa lopputuotetta silmällä pitäen.

Varmistamme tuotteen kestävyyden laadukkailla raaka-aineilla

Laatu

Takaamme asiakkaillemme tuotteidemme erinomaisen laadun. Yrityksemme tuotteiden ja työn laadun takaa käytössämme oleva sertifioitu laatujärjestelmä SFS-EN ISO 9001

 

ISO 9001 on sertifikaatti, joka kertoo yrityksen panostavan laadun jatkuvaan seurantaan ja kehittämiseen. CNC-Tekniikka kehittää toimintaansa ja jatkuvasti parantamaan laatuaan, jolloin se pystyy parhaansa mukaan vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. 

 

CNC-Tekniikka tuottaa laadukkaita komponentteja, jotka eivät ainoastaan vastaa asiakkaiden laatuvaatimuksiin, vaan takaamme komponenttien tasalaatuisuuden.

Jolloin valmistamiemme komponentien kokoonpanon automatisointi on asiakkaillemme helppoa.

DFMEA (Design Failure Mode and Effects Analysis)

Laadimme riskianalyysin komponentin valmistettavuudesta. Kartoitamme, tuleeko asiakkaan muuttaa komponenttia joiltakin osin ja kuinka otamme riskikohdat työkalussa huomioon.

PFMEA (Process Failure Mode and Effects Analysis)

Laadimme riskianalyysin komponentin valmistusprosessista. Otamme huomioon kaikki riskitekijät, joita komponentin valmistusprosessissa saattaa ilmetä, sekä rakennamme toimenpiteet tai tarkastukset, joilla riskit virheisiin pienennetään ja valvotaan tai eliminoidaan kokonaan.

Control Plan (Komponentin laadun­hallinta­suunnitelma)

Laadimme riskien pohjalta jokaiselle valmistettavalle tuotteelle laadunhallintasuunnitelman, josta selviää mitä asioita valmistuksessa tarkastetaan, kuinka usein ja millä tavalla.

Statistical Process Control (Komponentin tuotannon­aikainen laadunvarmistus ja sen seuranta)

Käytössämme on skannaava koordinaattimittakone (CMM) sekä videomittalaite (VMM), jotka tallentavat koko komponentin valmistuksen elinkaaren ajan mittaukset suoraan tuotekohtaisia SPC-raportteja varten. Käymme SPC-raportit säännöllisin väliajoin asiakkaamme laatuosastojen kanssa läpi ja sovimme mahdolliset kehitystoimenpiteet tasalaatuisuuden kehittämiseksi.

Varmistamme tuotteen laadukkaista raaka-aineista

Raaka-aineet luotettavilta toimittajilta

Meillä on pitkät ja luotettavat suhteet alan raaka-ainetoimittajiin. Hyvä keskusteluyhteys raaka-ainetoimittajien kanssa mahdollistaa vahvan molemminpuolisen yhteistyön, jonka ansiosta asiakkaamme saavat tuotteisiinsa kustannus tehokkaat raaka-aine ratkaisut markkinoiden kärjestä.

 

 

”CNC-Tekniikka on hyvin innovatiivinen yhtiö, ja meillä on heidän kanssaan takana pitkä yhteistyö korkealaatuisen hapettoman kuparin toimituksessa. Valmistamme CNC-Tekniikalle raaka-aineet tilausten mukaan, ja kierrätämme omasta prosessistamme tulevan kuparin 95 % takaisin omaan tuotantoon. Valmis raaka-aine toimitetaan CNC-Tekniikalle laadukkaana kuparinauhana.” 

 

– Lari, Luvata Pori Oy

Pintakäsittelyssä kustannustehokas virtaus

Kustannus­tehokkaat ratkaisut pinnoitukseen

Pintakäsittelyllä voidaan parantaa komponenttien ulkonäköä ja teknisiä ominaisuuksia. Tyypillisiä pinnoitteita ovat esimerkiksi sähkösinkitys, anodisointi, metallisointi sekä kemialliset käsittelyt. Erilaisilla pinnoitteilla voidaan parantaa mm. tuotteen sähkönjohtavuutta, kulutuksenkestoa tai korroosiosuojaa. Pintakäsittelyn kumppanimme toteuttaa tuotteiden pintakäsittelyn tarkasti asiakkaamme tarpeiden ja toivomusten mukaan.

 

 

”Olemme CNC-Tekniikan kumppani, tarjoten lisäarvoa asiakkaille erilaisilla pinnoitteilla. Kymmenen vuoden yhteistyön aikana olemme muodostaneet CNC-Tekniikan kanssa mutkattoman ja avoimen tavan tehdä töitä yhdessä. Molempien vahvan teknisen osaamisen yhdistäminen mahdollistaa sen, että löydämme loppuasiakkaalle mahdollisimman kustannustehokkaat ratkaisut.” 

 

– Juha Vähäsöyrinki, Mecapinta Oy

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kustannussäästöt ja koko tuotantoketju saman katon alta

Ota yhteyttä asian­tuntijoihimme jo tänään!